Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Putin nariadil zrušiť útok na oceliarne Azovstaľ

Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a ruský minister obrany Sergej Šojgu sa pozerajú na seba počas stretnutia v Moskve vo štvrtok 21. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Navrhovaný útok na priemyselnú zónu považujem za zbytočný, povedal Putin Šojguovi počas stretnutia v Kremli.

Moskva 21. apríla (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok nariadil ruskej armáde, aby zastavila svoje plány na útok na metalurgický komplex Azovstaľ v obliehanom Mariupole na východe Ukrajiny. Namiesto toho chce, aby bol objekt naďalej bezpečne blokovaný. Putin to povedal počas stretnutia s ministrom obrany Sergejom Šojguom. TASR informácie prevzala od agentúr AFP a Reuters.

Putin ministrovi obrany nariadil, aby ruská armáda oceliarne naďalej hermeticky blokovala.

"Navrhovaný útok na priemyselnú zónu považujem za zbytočný," povedal Putin Šojguovi počas stretnutia v Kremli, ktoré prenášala ruská štátna televízia. Putin dodal, že jeho rozhodnutie nezaútočiť na Azovstaľ je motivované túžbou ochrániť životy ruských vojakov.

"Nie je potrebné liezť do týchto katakomb a plaziť sa pod zemou cez tieto priemyselné zariadenia," povedal šéf Kremľa. "Zablokujte túto priemyselnú oblasť, aby cez ňu nemohla preletieť ani mucha," dodal.

Putin tiež vyzval zvyšných ukrajinských bojovníkov v metalurgickom komplexe, ktorí sa ešte nevzdali, aby tak urobili. Rusko sa k nim bude podľa jeho slov správať s rešpektom a zraneným poskytne lekársku pomoc.