Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Putin: Rusko je pripravené poskytnúť zbrane svojim spojencom

Ruský prezident Vladimir Putin sa prihovára počas otvorenia Medzinárodného vojensko-technického fóra Army 2022 pri Moskve v pondelok 15. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Takmer všetky z týchto zbraní boli podľa ruského prezidenta použité v bojových operáciách viac než raz.

Moskva 15. augusta (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok oznámil, že Moskva si cení väzby s krajinami v Latinskej Amerike, Ázii a Afrike a je pripravená ponúknuť svojim spojencom moderné zbrane. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Sme pripravení ponúknuť našim spojencom najmodernejšie druhy zbraní, od malých strelných zbraní po obrnené vozidlá a delostrelectvo, bojové lietadlá a bezpilotné lietadlá," povedal Putin na otvorení medzinárodného vojensko-technického fóra "Armáda 2022" neďaleko Moskvy.

Takmer všetky z týchto zbraní boli podľa ruského prezidenta použité v bojových operáciách viac než raz.

Rusko na konci februára začalo vojenskú inváziu na Ukrajinu, kde Moskva opakovane čelí prekážkam a utrpela straty, píše Reuters.

Vojenskí analytici zo západných krajín podľa tejto agentúry tvrdia, že slabý výkon ruských vojakov a zbraní môže znížiť atraktivitu ruského exportu do krajín ako India, ktoré sa v minulosti spoliehali na ruské technológie.