Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Putin stanoví vojenské ciele na rok 2023

Ruský prezident Vladimir Putin sa zúčastňuje pravoslávnej veľkonočnej bohoslužby v Chráme Krista Spasiteľa v Moskve 24 apríla 2022. Foto: TASR/AP

Stanoví ich na schôdzke ministerstva obrany

Moskva 20. decembra (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin sa stretne v stredu s vysokopostavenými predstaviteľmi ruskej obrany, aby stanovil vojenské ciele Ruska na nadchádzajúci rok a zhodnotil priebeh konfliktu na Ukrajine. Oznámil to v utorok Kremeľ, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

"Ruský prezident Vladimir Putin sa 21. decembra zúčastní na rozšírenom zasadnutí kolégia ruského ministerstva obrany..., kde sa zhrnie činnosť ruských ozbrojených síl v roku 2022 a budú stanové úlohy pre budúci rok," uviedol Kremeľ vo vyhlásení.

Hlavné hlásenie prednesie ruský minister obrany Sergej Šojgu, ktorý bude okrem iného hovoriť o priebehu "špeciálnej vojenskej operácie" a kvantite ruských zbraní a vojenskej techniky, uvádza Kremeľ na svojej oficiálnej webovej stránke.

Na zasadnutí kolégia sa podľa Putinovej kancelárie zíde prostredníctvom videohovoru približne 15.000 príslušníkov ruskej armády vrátane velenia vojenských okruhov či orgánov vojenskej správy.

Ruská štátna televízia cez víkend informovala, že Putin tento týždeň počas schôdzky na ruskom ministerstve obrany prednesie dôležité vyhlásenie. Podľa agentúry DPA je možné, že Putin bude tlačiť na zmenu ruskej ekonomiky smerom k vojnovému hospodárstvu, keďže Moskva má počas vojny na Ukrajine problémy so zásobovaním.