Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Putin vyjadril Bidenovi sústrasť v spojitosti s ničivými tornádami

Na snímke zničená budova skladu spoločnosti Amazon po tornáde, pro ktorom prišlo o život najmenej 6 osôb v Edwardsville v americkom štáte Illinois. Foto: TASR/AP

Tornáda zasiahli územie USA v noci z piatka na sobotu a spôsobili obrovské škody.

Moskva/Washington 12. decembra (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril v nedeľu "úprimnú sústrasť" šéfovi Bieleho domu Joeovi Bidenovi v súvislosti s ničivými tornádami, ktoré sa nedávno prehnali cez šesť štátov USA a vyžiadali si desiatky ľudských životov. Píše o tom agentúra AFP.

"Rusko spolucíti s tými, ktorí následkom tejto prírodnej katastrofy stratili svojich blízkych. Dúfame, že (preživšie) obete sa uzdravia a následky tejto pohromy a škody ňou spôsobené sa rýchle napravia," povedal podľa Kremľa Putin Bidenovi prostredníctvom telegramu.

Tornáda zasiahli územie USA v noci z piatka na sobotu a spôsobili obrovské škody. Prezident Biden v príspevku na sociálnej sieti prisľúbil, že guvernérom zasiahnutých štátov poskytne pomoc, akú potrebujú. "Stratiť milovaného človeka v takejto búrke je nepredstaviteľnou tragédiou," uviedol.