Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Putinova výročná tlačová konferencia sa uskutoční 23. decembra

Na archívnej ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Tento rok sa môže opäť zúčastniť väčšie množstvo novinárov, ich účasť však bude podmienená pozvánkou.

Moskva 1. decembra (TASR) - Každoročná výročná tlačová konferencia ruského prezidenta Vladimira Putina sa tento rok uskutoční 23. decembra. Na rozdiel od minulého roka to bude opäť udalosť, na ktorej sa bude môcť osobne zúčastniť do 500 novinárov, oznámil v stredu Kremeľ. Informovala o tom agentúra DPA.

V roku 2020 sa na tlačovú konferenciu kvôli obmedzeniam v súvislosti s pandémiou koronavírusu dostali len vybraní novinári a otázky boli kladené predovšetkým on-line. Tento rok sa môže opäť zúčastniť väčšie množstvo novinárov, ich účasť však bude podmienená pozvánkou, píše DPA.

Putin (69), ktorý medzičasom dostal aj tretiu, posilňovaciu vakcínu proti koronavírusu, v posledných mesiacoch uskutočňuje viac schôdzok. Očakáva sa, že sa na výročnej tlačovej konferencii bude vyjadrovať k stále pomerne nízkej miere zaočkovanosti proti koronavírusu v Rusku, ako aj k vysokému množstvu prípadov nákazy i úmrtí.

Otázky sa tradične týkajú vnútropolitickej situácie, hospodárstva a zahraničnej politiky, pripomína DPA. Nespokojnosť Rusov s politikou je veľká v súvislosti s vyššími cenami, nízkymi platmi a vysokou mierou nezamestnanosti. Kritici Putinovi, ktorý v Rusku vládne už viac než 20 rokov, vyčítajú, že pre tieto problémy nemá nijaké riešenia.