Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Pyrotechnici zlikvidovali podozrivý balík na letisku Stansted

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Stansted sa nachádza asi 60 kilometrov severovýchodne od britskej metropoly a je tretím najrušnejším londýnskym letiskom po Heathrowe a Gatwicku.

Londýn 30. októbra (TASR) - Vojenskí pyrotechnici zlikvidovali podozrivý balík, pre ktorý museli v sobotu popoludní na niekoľko hodín čiastočne evakuovať londýnske letisko Stansted. Polícia v súvislosti s týmto prípadom zatkla jedného muža, informovala stanica BBC.

Evakuácia sa týkala stanstedského Terminálu 1, ktorý museli po 13.00 h miestneho času opustiť všetci cestujúci aj zamestnanci. Vonku pred terminálom museli čakať až zhruba do 17.00 h.

V zabezpečenej zóne terminálu sa totiž našiel podozrivý balík, ktorý následne kontrolovanou explóziou zneškodnili privolaní pyrotechnici britskej armády. Podľa polície zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sa v balíku nachádzalo čosi nebezpečné, jeho obsah však bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

"V spojitosti s touto záležitosťou bol zatknutý muž, ktorý s ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie zostáva vo väzbe," uviedla na Twitteri polícia grófstva Essex, na území ktorého letisko leží.

Stansted sa nachádza asi 60 kilometrov severovýchodne od britskej metropoly a je tretím najrušnejším londýnskym letiskom po Heathrowe a Gatwicku.

Evakuácia narušila odbavovanie odchádzajúcich letov, zatiaľ čo prílety na letisko incident neovplyvnil. Lietadlá zo Stanstedu aj počas evakuácie terminálu odlietali, ale boli takmer prázdne, uvádzali niektorí z cestujúcich.