Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Raketa vypálená hnutím Hamas zabila šesťročného chlapca

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Raketové útoky palestínskych militantov z pásma Gazy na ciele v Izraeli a odveta Izraela za ne v podobe náletov pokračujú od pondelka.

Jeruzalem 12. mája (TASR) - Raketa vystrelená palestínskym militantným hnutím Hamas z pásma Gazy zabila v stredu na juhu Izraela šesťročného chlapca. Incident sa odohral počas najnovšieho ostreľovania židovského štátu islamistami, píše tlačová agentúra AFP.

"Šesťročný chlapec bol zabitý, keď raketa vystrelená z pásma Gazy zasiahla obytnú štvrť v meste Sderot," uviedla izraelská dobrovoľnícka záchranárska organizácia United Hatzalah s tým, že ošetruje štyroch ďalších ľudí vrátane jednej osoby so "závažnými" zraneniami.

Raketové útoky palestínskych militantov z pásma Gazy na ciele v Izraeli a odveta Izraela za ne v podobe náletov pokračujú od pondelka. Ide o najhoršie boje od operácie izraelských síl voči pásmu Gazy v roku 2014. Podnietili ich násilné potýčky medzi palestínskymi demonštrantmi a izraelskou políciou, ktoré vypukli začiatkom mája v okolí mešity al-Aksá v Jeruzaleme, posvätnom mieste židov i moslimov.