Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Rakušan: V Česku nehrozí riziko súvisiace s konfliktom v Izraeli

Izraelská húfnica strieľa na pásmo Gazy z juhu Izraela vo štvrtok 12. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Stále platí, že nemáme informácie o žiadnej aktuálnej hrozbe na našom území, potvrdila česká polícia.

Praha 12. októbra (TASR) - V Česku aktuálne nehrozí žiadne bezprostredné riziko súvisiace so situáciou v Izraeli, uviedol vo štvrtok český minister vnútra Vít Rakušan. Polícia podľa jeho slov urobila bezpečnostné opatrenia, ktoré sa týkali predovšetkým ochrany cieľov spojených s židovskou históriou a kultúrou, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

"Polícia ČR hneď v sobotu po začiatku tohto teroristického útoku na Izrael urobila adekvátne bezpečnostné opatrenia aj na území ČR, predovšetkým ochranu takých pamiatok a cieľov, ktoré sú nejakým spôsobom spojené s židovskou históriou a kultúrou a ďalších prípadných vytipovaných cieľov," povedal Rakušan a uistil obyvateľov Česka, že im momentálne žiadne nebezpečenstvo nehrozí.

"Stále platí, že nemáme informácie o žiadnej aktuálnej hrozbe na našom území," potvrdila česká polícia s tým, že situáciu pozorne sleduje a spolupracuje so zahraničnými partnermi, s ktorými si odovzdáva informácie týkajúce sa potenciálneho nebezpečenstva.

"Naši analytici sledujú sociálne siete a ďalšie komunikačné platformy a vyhodnocujú riziká a výzvy, ktoré by mohli byť spôsobilé naplniť skutkovú podstatu niektorého z (primárne nenávistných) trestných činov," dodala Polícia ČR.





(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)