Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Rakúsku uhasili požiar v lyžiarskom stredisku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Oheň v lyžiarskom stredisku v okolí obce Filzmoos sa rozšíril na plochu 1000 štvorcových metrov, dobrovoľní hasiči ho však rýchlo dostali pod kontrolu.

Salzburg 2. januára (TASR) - Hasiči v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko v pondelok uhasili požiar, ktorý vypukol pod sedačkovou lanovou dráhou v lyžiarskom stredisku. TASR správu prevzala z agentúry APA.

Oheň v lyžiarskom stredisku v okolí obce Filzmoos sa rozšíril na plochu 1000 štvorcových metrov, dobrovoľní hasiči ho však rýchlo dostali pod kontrolu. Pri hasení využili aj snehové delá na svahu. Na mieste zasahovali viac než dve desiatky osôb a tri kusy hasičskej techniky.

Veliteľ miestnych hasičov Florian Vierthalter pre APA povedal, že požiar uhasili v priebehu hodiny. "Našťastie tam nebol vietor, pretože povrch na slnečnej strane (svahu) je v tomto období veľmi suchý," povedal a dodal, že hasiči na mieste vykonali aj ďalšie opatrenia s cieľom zabrániť opätovnému požiaru.

Vedúci zásahu hasičov i vedenie lyžiarskeho strediska Filzmoos pre políciu uviedli, že príčinou požiaru bola pravdepodobne cigareta odhodená z lanovky. Pri požiari neutrpel nikto zranenia.