Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Odstraňovanie škôd po zosuvoch pôdy v Rakúsku pokračuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Stanica ORF informovala, že viacerých obyvateľov museli zachraňovať pomocou vrtuľníkov.

Klagenfurt 30. júna (TASR) - Záchranné zložky pokračovali vo štvrtok v odstraňovaní škôd po zosuvoch pôdy a záplavách, ktoré zasiahli niektoré obce v spolkovej krajine Korutánsko na juhu Rakúska. TASR správu prevzala z agentúry APA.

Na mieste podľa hovorcu hasičov zasahovalo 200 požiarnikov a 40 kusov hasičskej techniky. Cieľom je obnovenie dôležitej infraštruktúry a zabezpečenie starostlivosti o obyvateľov, ktorých časť uviazla vo svojich domovoch.

Búrky v noci na stredu spôsobili rozvodnenie vodných tokov v hornatom okrese Villach-vidiek, čo viedlo k zosuvom bahna a sutín. Stanica ORF informovala, že viacerých obyvateľov museli zachraňovať pomocou vrtuľníkov.

Obec Arriach bola vo štvrtok naďalej prístupná len pomocou leteckej techniky. Na miesto prepravili dvoch zdravotníkov a rakúska armáda vybuduje dočasnú cestnú komunikáciu z obce Himmelberg. Podobné spojenie plánujú aj do obce Treffen, v ktorej počasie spôsobilo rozsiahlejšie škody. Problémy naďalej spôsobuje miestny potok Pöllinger, ktorý prináša nánosy záplavového materiálu.

Záplavy a zosuvy pôdy zničili viacero ulíc a mostov, píše APA. Približne 100 vojakov pomáhalo v zasiahnutých oblastiach predovšetkým s obnovením dopravných spojení.