Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Rakúsko opäť zavádza povinné rúška v supermarketoch

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rakúsko v utorok potvrdilo 84 nových prípadov infekcie v priebehu uplynulých 24 hodín.

Viedeň 21. júla (TASR) – Rakúsko v dôsledku nárastu počtu prípadov nákazy novým koronavírusom opäť zavádza povinnosť nosiť rúška v supermarketoch, v bankách a na poštách. Nariadenie bude platiť od piatka, oznámil v utorok kancelár Sebastian Kurz. Informovali o tom agentúry Reuters a APA.

„Existujú miesta, pri ktorých si nemôžete vybrať, či tam pôjdete, alebo nie – napríklad supermarket, banka či pošta," povedal Kurz na tlačovej konferencii. „Rozhodli sme sa preto na týchto miestach opäť zaviesť povinné rúška."

Na opätovné povinné nosenie rúšok v uzavretých priestoroch vyzvala minulý týždeň Rakúska lekárska komora.

Rakúsko v týchto dňoch postupne opäť sprísňuje epidemiologické opatrenia. Minulý týždeň vláda zakázala pristávanie letov z desiatich, prevažne balkánskych krajín. Od piatka zavedie aj prísnejšie pravidlá na hraniciach, vstup cestujúcich z rizikových krajín do Rakúska bude povolený len s negatívnym PCR testom z certifikovaných laboratórií.

Rakúsko v utorok potvrdilo 84 nových prípadov infekcie v priebehu uplynulých 24 hodín. Celkovo sa v krajine nakazilo už 19 827 ľudí, 710 chorobe COVID-19 podľahlo. V súčasnosti je nakazených 1401 osôb, uvádzajú údaje tamojšieho rezortu zdravotníctva.