Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Počet hospitalizovaných pacientov s covidom v Rakúsku výrazne stúpa

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Vakcináciu na nezvyčajných miestach v rakúskej metropole využilo dosiaľ už 78 000 osôb.

Viedeň 31. augusta (TASR) – Štvrtá vlna pandémie nového koronavírusu sa v Rakúsku čoraz viac odzrkadľuje na počte obsadených lôžok v nemocniciach – v utorok bolo v tejto krajine hospitalizovaných 510 pacientov s covidom, z toho 130 na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Za 24 hodín tak pribudlo 57 pacientov, čo je oproti pondelku nárast o 13 percent. Informovala o tom agentúra APA.

Oproti minulému týždňu stúpol počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19 o 112 osôb, pričom na JIS-kách sa nachádza o 46 pacientov viac.

V Rakúsku hlásili 1229 novonakazených, ako vyplýva z údajov ministerstiev vnútra a zdravotníctva, píše APA. V utorok evidovali 15.203 aktívnych prípadov nákazy, čo je o 98 viac než deň predtým. Hodnota sedemdňovej incidencie, čiže počtu infikovaných na 100.000 obyvateľov, stúpla na 108,6.

Minimálne jednu dávku vakcíny proti covidu dostalo v Rakúsku dosiaľ 61,5 percenta obyvateľstva a 58,2 je kompletne zaočkovaných. Spolkové krajiny chcú pomocou rôznych akcií zvýšiť tempo očkovania - pôjde napríklad o možnosť dať sa zaočkovať bez vopred zarezervovaného termínu aj o opatrenia súvisiace so začiatkom školského roka.

Vo Viedni ponúkajú očkovanie i na netradičných miestach, ako napríklad v nákupných centrách, supermarketoch, mešitách či v Dóme svätého Štefana. Vakcináciu na nezvyčajných miestach v rakúskej metropole využilo dosiaľ už 78.000 osôb, uviedla v utorok kancelária Petra Hackera, predstaviteľa mestského zastupiteľstva pre sociálne záležitosti, zdravie a šport.