Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Počet obetí koronavírusu v Rakúsku stúpol na osem

Fiaker prechádza popred viedenský Burgtheater s transparentom "Dnes zavreté" Viedeň, Rakúsko, 11. marca 2020. Všetky kultúrne aktivity v Rakúsku sú zastavené najmenej do konca marca. Foto: TASR/AP

V noci na stredu zomreli v Štajersku dvaja muži vo veku 80 rokov. Jeden z nich pochádzal z okolia Grazu a druhý z okresu Murtal.

Viedeň 18. marca (TASR) - V Rakúsku zaznamenali v stredu štyri ďalšie úmrtia na nový koronavírus, čím sa počet obetí zvýšil na osem. Po jednej obeti hlásili spolkové krajiny Dolné a Horné Rakúsko, dvaja ľudia zomreli v dôsledku ochorenia COVID-19 v Štajersku. Informovala o tom agentúra APA.

V Dolnom Rakúsku ochoreniu podľahol 76-ročný pacient, ktorý zomrel v nemocnici v meste Melk. Tam ho priviezli v utorok vo vážnom stave vyplývajúcom z iných ochorení.

Prvou obeťou v Hornom Rakúsku je 27-ročná žena. Tá podľa Keplerovej univerzitnej kliniky v Linzi trpela závažným ochorením od svojich 14 rokov. Riaditeľ tamojšej nemocnice Ferdinand Waldenberger preto podľa televízie ORF zdôraznil, že tento prípad je s koronavírusom spojený len nepriamo.

V noci na stredu zomreli v Štajersku dvaja muži vo veku 80 rokov. Jeden z nich pochádzal z okolia Grazu a druhý z okresu Murtal. Pacienta z Grazu priviezli do nemocnice po tom, ako dostal porážku. Druhý muž trpel inými ochoreniami vrátane cukrovky a jeho stav si už pred týždňom vynútil hospitalizáciu, povedal hovorca združenia štajerských nemocníc (KAGes) Reinhard Marczik.

V Rakúsku bolo do stredajšej k ôsmej hodine rannej nahlásených 1471 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, uviedla agentúra APA s odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva.