Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Rakúsko pre koronavírus zatvára 47 priechodov na hranici s Talianskom

Na snímke policajné kontroly so zvýšenými opatreniami v súvislosti s koronavírusom na hraniciach s Rakúskom v Bergu 13. marca 2020. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ešte v stredu v súvislosti so šírením nového koronavírusu pozastavili v celom rozsahu osobnú železničnú dopravu medzi Rakúskom a Talianskom.

Viedeň 13. marca (TASR) - Rakúsko v rámci boja proti šíreniu nového koronavírusu uzavrie od nadchádzajúcej polnoci 47 menších priechodov na hranici s Talianskom. Vo väčšine prípadov ide vysokohorské priesmyky, informovala tlačová agentúra APA.

Nariadenie rakúskeho ministra vnútra Karla Nehammera, zverejnené v piatkovej prílohe denníka Wiener Zeitung, predpokladá taktiež zákaz nočnej premávky na štátnej ceste križujúcej hranicu s Talianskom juhovýchodne od Villachu v spolkovej krajine Korutánsko.

Mnohé z uzavretých priechodov sú prístupné len prostredníctvom turistických chodníkov. Priechody na hlavných dopravných trasách sú naďalej otvorené, pričom na nich prebiehajú kontroly.

Ešte v stredu v súvislosti so šírením nového koronavírusu pozastavili v celom rozsahu osobnú železničnú dopravu medzi Rakúskom a Talianskom.

Pri hraničných kontrolách na úseku rakúsko-talianskej hranice v Tirolsku nebol ani vo štvrtok odhalený žiadny podozrivý prípad. Medzičasom tiež zmizla kolóna nákladných vozidiel, ktorá sa predtým vytvorila na diaľnici prechádzajúcej Brennerským priesmykom, uviedla v piatok APA s odvolaním sa vyhlásenie policajného hovorcu.

Ľudí s pozitívnymi výsledkami testov na infekciu novým druhom koronavírusu bolo v Rakúsku do piatka už najmenej 437, nákaze dosiaľ podľahol len jeden človek. Všetci Rakúšania, ktorí sa vracajú domov z Talianska, sú povinní zostať 14 dní v domácej karanténe.