Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Pri vykoľajení vlaku v Salzbursku utrpelo zranenia 17 školákov

Ilustračné foto. Foto: Tablet.tv

Na mieste zasahovali jednotky hasičov, polície a záchranárov, ktorí prehľadávali rieku Mura a pátrali po prípadných nezvestných.

Salzburg 9. júla (TASR) – Sedemnásť ľudí utrpelo ľahké zranenia pri vykoľajení vlaku, ku ktorému došlo v piatok ráno na úzkorozchodnej trati Murtalbahn v rakúskej spolkofvej krajine Salzbursko. Informovala o tom agentúra APA.

Nehoda sa stala okolo 07.15 h neďaleko hraníc Salzburska so Štajerskom medzi obcami Kendlbruck a Predlitz. Vlak smeroval zo štajerského mesta Murau do Tamswegu v Salzbursku. Trať zablokoval zrejme strom, ktorý na ňu spadol v noci počas silnej búrky. Podľa informácií miestneho Červeného kríža sa jeden z troch vozňov zosunul do rieky Mura.

Vo vlaku sa nachádzalo podľa šéfa záchranárov Antona Schilchera 54 maloletých žiakov, ktorí si v posledný školský deň išli prevziať vysvedčenia. Štyroch pasažierov previezli na ošetrenie do nemocníc; jednu osobu transportovali z preventívnych dôvodov na pozorovanie do nemocnice vrtuľníkom.

Na mieste zasahovali jednotky hasičov, polície a záchranárov, ktorí prehľadávali rieku Mura a pátrali po prípadných nezvestných.