Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Terčom streľby pri Schwechate bol muž smerujúci zo Slovenska do Viedne

Ilustračné foto Foto: TASR

Páchatelia následne ušli z miesta činu cez diaľnicu A4 v smere na Fischamend.

Viedeň 15. júla (TASR) - Na diaľnici A4 v blízkosti viedenského medzinárodného letiska sa dnes popoludní strieľalo. Terčom útoku bol podľa informácií hovorcu polície Johanna Baumschlagera 49-ročný muž, ktorý smeroval zo Slovenska do Viedne.

Podľa tlačovej agentúry APA sa v okolí letiska k vozidlu poškodeného priblížil iný automobil, z ktorého po zastavení vyskočili dvaja maskovaní muži a začali strieľať. Ťažko zranený s priestrelom stehna stihol ešte sám dôjsť s autom na terminál I viedenského letiska. Obeť útoku prepravili potom letecky do nemocnice vo Viedni-Meidlingu.

Pôvodnú informáciu, podľa ktorej došlo pri streľbe k zraneniu dvoch osôb, rakúske zdroje korigovali.

Strelcov zo Schwechatu zatiaľ nenašli, postrelený je Rakúšan

Štyridsaťdeväťročný muž, ktorý sa dnes na úseku diaľnice A4 v okolí medzinárodného letiska Viedeň-Schwechat stal terčom streľby predbežne neznámych páchateľov, je rakúskym občanom a žije vo Viedni. Do rakúskej metropoly smeroval zo SR na Mercedese so slovenským evidenčným číslom, keď ho útočníci prinútili zastaviť.

Informácie o aktuálnom zdravotnom stave poškodeného, ktorý utrpel priestrel stehna a bol letecky prevezený do nemocnice vo Viedni-Meidlingu, nie sú známe.

Pátranie, ktoré rakúska polícia začala po pravdepodobne dvoch útočníkoch krátko po čine, v neskorých popoludňajších hodinách prerušili. Zatiaľ neprinieslo očakávané výsledky.

Maskovaní muži, ktorí vraj obeti stihli pred streľbou povedať, že je to pekný pozdrav od jeho známeho, ušli z dejiska prepadu na tmavej limuzíne, pravdepodobne typu BMW.

Prípad vyšetruje dolnorakúsky Krajinský kriminálny úrad.