Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Rakúsku sa variant omikron šíri rýchlo, ukazujú údaje agentúry AGES

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Rakúsku celkovo evidujú 297 potvrdených prípadov variantu omikron. Väčšina osôb, ktorým testy potvrdili nákazu, žije vo Viedni.

Viedeň 20. decembra (TASR) - Nový variant koronavírusu s označením omikron sa v Rakúsku rýchlo šíri. Za uplynulý kalendárny týždeň v krajine pribudlo ďalších 211 potvrdených prípadov. V pondelok to uviedla Agentúra pre zdravie a bezpečnosť potravín (AGES). Z jej údajov citovala agentúra APA.

Variant omikron bol podľa AGES prvýkrát zaregistrovaný v Rakúsku v 47. kalendárnom týždni. O týždeň neskôr pribudlo 32 ďalších prípadov. V 49. kalendárnom týždni došlo k prudkému nárastu až o 211 nových prípadov. V Rakúsku celkovo evidujú 297 potvrdených prípadov variantu omikron. Väčšina osôb, ktorým testy potvrdili nákazu, žije vo Viedni.

APA pripomína, že v porovnaní s variantom delta je výskyt omikronu "zatiaľ nízky". Variant delta je podľa rakúskej tlačovej agentúry stále dominantný. Za nedeľu pribudlo ďalších 1857 potvrdených prípadov. Celkový počet aktívnych prípadov je okolo 60.000.