Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Kriminalisti zrejme objasnili dvojnásobnú januárovú vraždu vo Viedni

Ilustračné foto Foto: TASR

Za činom mohli byť, ako sa už dlhší čas špekuluje, peňažné spory súvisiace s ilegálnymi obchodnými transakciami s dieselovou naftou.

Viedeň 4. apríla (TASR) - Troch podozrivých v súvislosti s výbuchom v aute typu BMW vo viedenskej štvrti Ottakring, po ktorom sa v noci 11. januára našli telá dvoch obetí, zadržala v stredu rakúska polícia v spolkových krajinách Salzbursko a Horné Rakúsko.

Informovala o tom dnes verejnoprávna televízia a rozhlas ORF i tlačová agentúra APA s odvolaním sa Krajinský kriminálny úrad vo Viedni.

Podľa rovnakého zdroja sa jeden zo zadržaných priznal, že zastrelil jednu z obetí a odpálil nálož, ktorej výbuch usmrtil druhého muža.

Za činom mohli byť, ako sa už dlhší čas špekuluje, peňažné spory súvisiace s ilegálnymi obchodnými transakciami s dieselovou naftou.

Presný motív činu je však ešte predmetom vyšetrovania príslušných orgánov.

Zadržanými osobami sú Srb Dejan V.(29) a rakúski súrodenci chorvátskeho pôvodu, Renata (42) a Kristijan 34) H. Práve poslednemenovaný sa pri výsluchu priznal k zodpovednosti za predmetné činy. Druhý zo zadržaných mužov utrpel pri výbuchu typické zranenie, ktoré naznačuje jeho prítomnosť na mieste činu.

Obeťami boli 45-ročný, dovtedy bezúhonný hornorakúsky občan, komunálny politik s bosnianskymi koreňmi a istý 57-ročný Nemec, ktorý čelil vyšetrovaniu pre podozrenie z trestného činu krátenia daní.