Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Rakúsko vydalo varovanie ohľadom ohniska nákazy na nemeckom bitúnku

Nákladné prívesy sú odstavené v priestoroch spoločnosti Tönnies v 20. júna 2020 v meste Rheda-Wiedenbrück v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Úrady v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko majú informácie naznačujúce, že niektorí pracovníci bitúnka, v ktorom sa rozšíril nový koronavírus, ešte pred uvalením karantény na všetkých zamestnancov odcestovali do svojich domovských krajín. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA. Prvé správy o rozšírení nákazy v jednom z najväčších nemeckých bitúnkov v meste Rheda-Wiedenbrück v okrese Gütersloh sa objavili v stredu 17. júna, keď bolo pozitívne testovaných asi 400 zamestnancov. Do nedele počet nakazených pracovníkov závodu firmy Tönnies prevýšil 1300. Foto: TASR/AP

Rakúsko minulý týždeň zrušilo obmedzenia v oblasti cestovania pre väčšinu európskych krajín.

Viedeň 24. júna (TASR) - Rakúsko vydalo v stredu čiastočné varovanie pred vycestovaním do nemeckej spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko, kde je aktívne ohnisko nákazy koronavírusu SARS-CoV-2 spojené s bitúnkom, informovala agentúra DPA.

Rakúske ministerstvo zahraničných vecí vydalo v súvislosti so Severným Porýním-Vestfálskom piaty - druhý najvyšší - stupeň varovania.

Čiastočné varovania rovnakého stupňa vydala alpská republika i v marci pre severotaliansky región Lombardsko a vo februáru pre čínsku provinciu Chu-pej, kde vlani v decembri zaznamenali prvé prípady nákazy koronavírusom SARS-CoV-2.

Rakúsko minulý týždeň zrušilo obmedzenia v oblasti cestovania pre väčšinu európskych krajín, pripomína DPA.