Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Zahraničie

FOTO: V rakúskom St.Pöltene sa vykoľajil vlak

Záchranári zasahujú na mieste vykoľajania vlaku pri meste Sankt Pölten na východe Rakúska 26. júna 2018. Vlak úzkorozchodnej železnice Mariazellerbahn s najmenej 80 pasažiermi sa vykoľajil v utorok ráno na východe Rakúska pri meste Sankt Pölten. Nehoda si vyžiadala viacero zranených, pričom stav dvoch z nich je vážny. Foto: TASR/AP

Z miesta hlásia viacero zranených. Medzi zhruba 80 cestujúcimi bolo množstvo detí.

Viedeň 26. júna (TASR) - Vlak úzkorozchodnej železnice Mariazellerbahn s najmenej 80 pasažiermi sa vykoľajil v utorok ráno na východe Rakúska pri meste Sankt Pölten. Nehoda si vyžiadala viacero zranených, pričom stav dvoch z nich je vážny, informuje agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné zdroje.

Podľa Červeného kríža, na ktorý sa odvoláva denník Kurier, 26 cestujúcich utrpelo ľahké zranenia.

Helikopektéry zasahujú na mieste vykoľajania vlaku pri meste Sankt Pölten na východe Rakúska 26. júna 2018. Vlak úzkorozchodnej železnice Mariazellerbahn s najmenej 80 pasažiermi sa vykoľajil v utorok ráno na východe Rakúska pri meste Sankt Pölten. Nehoda si vyžiadala viacero zranených, pričom stav dvoch z nich je vážny.
Foto: TASR/AP

Dva z troch vagónov súpravy sa vykoľajili neďaleko obce Voellerndorf približne o 07.15 h SELČ. Na mieste nešťastia zasahovalo množstvo záchranárov a hasičov. Príčina nehody nie je bezprostredne známa.

Agentúra DPA s odvolaním sa na miestnych hasičov uviedla, že medzi zhruba 80 cestujúcimi bolo množstvo detí.

Hasiči zasahujú na mieste vykoľajania vlaku pri meste Sankt Pölten na východe Rakúska 26. júna 2018. Vlak úzkorozchodnej železnice Mariazellerbahn s najmenej 80 pasažiermi sa vykoľajil v utorok ráno na východe Rakúska pri meste Sankt Pölten. Nehoda si vyžiadala viacero zranených, pričom stav dvoch z nich je vážny.
Foto: TASR/AP

Úzkorozchodná železnica Mariazellerbahn spája známe pútnické miesto Mariazell v Štajersku s dolnorakúskym hlavným mestom St. Pölten.