Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Rapper A$AP Rocky je už späť v Spojených štátoch

Renee Blacková, matka obvineného amerického rappera A$AP Rockyho, prichádza na súd v Štokholme 1. augusta 2019. Foto: TASR/AP

A$AP Rocky (30), vlastným menom Rakim Mayers, a jeho dvaja spoločníci David Rispers a Bladimir Corniel sú obvinení z napadnutia 19-ročného muža.

Los Angeles 3. augusta (TASR) - Americký rapper A$AP Rocky je už späť v Spojených štátoch. Švédsky súd ho v piatok prepustil z väzby spolu s dvoma jeho spoločníkmi, ale len do 14. augusta, keď vynesie nad nimi rozsudok za účasť v pouličnej bitke. Informovala o tom v sobotu agentúra AP.

Podľa nej rapper dorazil na medzinárodné letisko v Los Angeles súkromným lietadlom v noci na sobotu.

Mimoriadne sledovaný súdny proces s trojicou sa začal v utorok. Švédsky prokurátor žiadal v piatok pre Rockyho trest odňatia slobody v trvaní približne šesť mesiacov.

Na archívnej snímke americký rapper ASAP Rocky.
Foto: TASR/AP


A$AP Rocky (30), vlastným menom Rakim Mayers, a jeho dvaja spoločníci David Rispers a Bladimir Corniel sú obvinení z napadnutia 19-ročného muža.

Mayersa a jeho kolegov zatkli 3. júla, tri dni po šarvátke, ku ktorej došlo po jeho koncerte vo švédskom hlavnom meste Štokholm. Mayers na margo incidentu uviedol, že konal v sebaobrane.

Rockyho prípad pritiahol aj pozornosť amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý vyzýval na jeho prepustenie. Ten rozhodnutie súdu okamžite po jeho oznámení privítal príspevkom na Twitteri.