Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Česku rastie počet prípadov nákazy, môžu prísť prísnejšie opatrenia

Foto: TASR/AP

V stredu v krajine zomreli štyria ľudia, ktorí mali pozitívny test na koronavírus.

Praha 23. júla (TASR) - Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch po stretnutí s premiérom Andrejom Babišom v stredu povedal, že ak bude počet nových prípadom nákazy koronavírusom stúpať aj naďalej, bude namieste urobiť niektoré opatrenia, ktoré však nešpecifikoval. Informovala o tom na svojej webovej stránke spravodajská televízia ČT24.

Babiš predtým uviedol, že sa mu vývoj okolo ochorenia COVID-19 nepáči.

Minister zdravotníctva okrem toho požiadal epidemiológov, aby súčasný nárast posúdili. Ich stanovisko chce predniesť budúci pondelok na zasadnutí vlády. Počet aktuálne infikovaných totiž po prvý raz od vypuknutia epidémie presiahol 5000. V prepočte na milión obyvateľov ČR eviduje takmer 20 nových prípadov nákazy koronavírusom denne, čo je najvyšší prírastok v rámci okolitých štátov.

V prepočte na milión obyvateľov eviduje Česko takmer 20 nových prípadov (19,8), čo je viac ako dvojnásobok oproti Slovensku (7,5), Rakúsku (9,4) a Nemecku (4,9). Dvakrát menej denných prírastkov eviduje aj Poľsko.

Počet potvrdených prípadov nákazy COVID-19 stúpol v utorok v Česku o 212, čo je najviac od 28. júna. Aktuálne s infekciou bojuje 5009 ľudí a celkový počet nakazených je 14.448. V stredu zomreli štyria ľudia, ktorí mali pozitívny test na koronavírus, čím sa ich počet zvýšil na 364, napísal spravodajský portál Novinky.cz.