Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Putin tvrdí, že FSB zmarila atentát na ruského novinára

Ruský prezident Vladimir Putin, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Putin tvrdí, že americká Ústredná spravodajská služba (CIA) riadi pokusy o podkopanie Ruska a poskytuje poradenstvo ukrajinskej vláde.

Moskva 25. apríla (TASR) - Federálna bezpečnostná služba (FSB) Ruskej federácie zmarila atentát na ruského novinára, vyhlásil v pondelok vo vysielaní štátnej televízie šéf Kremľa Vladimir Putin, pričom svoje tvrdenie nepodložil žiadnym konkrétnym dôkazom. Ruské štátne médiá neskôr spresnili, že terčom mal byť údajne prokremeľský komentátor Vladimir Solovjov a jeho likvidáciu si mala objednať Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU). Tá to vzápätí poprela. Informácie priniesla agentúra Reuters.

"Federálna bezpečnostná služba (Ruskej federácie) dnes ráno zmarila činnosť teroristickej organizácie, ktorá plánovala zaútočiť a zabiť jedného renomovaného ruského televízneho moderátora," povedal Putin.

"SBU neplánuje zavraždiť V. Solovjova," reagovala ukrajinská tajná služba na Putinove vyjadrenia prostredníctvom oficiálneho účtu na platforme Telegram.

Ruský prezident okrem tvrdení o príprave atentátu obvinil Západ zo snahy o zničenie Ruska zvnútra, avšak takéto pokusy podľa jeho slov zlyhajú. Putin tvrdí, že americká Ústredná spravodajská služba (CIA) riadi pokusy o podkopanie Ruska a poskytuje poradenstvo ukrajinskej vláde.