Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Reuters: V ukrajinskej obci pri Kyjeve našli hrob s desiatkami mŕtvymi

Príbuzní plačú v piatok 8. apríla 2022 pri masovom hrobe civilistov zabitých počas ruskej okupácie v meste Buča na okraji Kyjeva na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Vyše 360 mŕtvych tiel sa našlo len na uliciach alebo v masových hroboch v meste Buča.

Kyjev 10. apríla (TASR) - V oslobodenej obci Buzova neďaleko ukrajinskej metropoly Kyjev bol v sobotu nájdený hrob s desiatkami tiel ukrajinských civilistov. Z tejto oblasti sa nedávno stiahli ruské okupačné jednotky. S odvolaním sa na miestneho predstaviteľa o tom v nedeľu informovala agentúra Reuters s tým, že informácie nebolo možné nezávisle overiť.

Taras Didyč, predstaviteľ oblasti Dmytrivka, do ktorej patrí aj obec Buzova, pre ukrajinskú televíziu povedal, že telá našli v priekope pri čerpacej stanici. Počet mŕtvych zatiaľ nebol potvrdený. "Teraz sa vraciame k životu, ale počas okupácie... zomrelo veľa civilistov," povedal.

Na rôznych miestach Kyjevskej oblasti sa po odsune ruských vojakov našli telá zabitých civilistov. Vyše 360 mŕtvych tiel sa našlo len na uliciach alebo v masových hroboch v meste Buča.

Podľa Kyjeva a Západu existujú dôkazy, že Rusko sa v Buči dopustilo vojnových zločinov. Moskva tieto obvinenia popiera, pričom ich označila za "obludný falzifikát".