Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Reuters:V ruskom Belgorode neďaleko ukrajinských hraníc počuli výbuchy

Satelitný záber americkej súkromnej spoločnosti Maxar Technologies detailne zobrazuje poľnú nemocnicu pri vojenskej posádke v meste Belgorod na západe Ruska, ktoré sa nachádza 40 km od ukrajinských hraníc. Foto: TASR/AP

Belgorod sa nachádza 80 kilometrov severne od ukrajinského mesta Charkov, ktoré v posledných týždňoch čelí ťažkým útokom zo strany ruských síl.

Moskva 29. marca (TASR) - Sériu výbuchov začuli v utorok neskoro večer v ruskom meste Belgorod, ktoré sa nachádza neďaleko hraníc s Ukrajinou. Uviedol to gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

Gladkov na sociálnej sieti napísal, že výbuch nastal v dedine približne 30 kilometrov juhozápadne od Belgorodu. Dôvody explózie neuviedol. Prisľúbil však, že neskôr poskytne viac informácií.

Na videozázname zverejnenom na internete dvomi miestnymi médiami je možné v diaľke pozorovať výbuch munície. Agentúre Reuters sa však nepodarilo bezprostredne overiť, či ide o predmetnú explóziu.

Belgorod sa nachádza 80 kilometrov severne od ukrajinského mesta Charkov, ktoré v posledných týždňoch čelí ťažkým útokom zo strany ruských síl, píše Reuters.