Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Reznikov pohrozil odvetou za zabíjanie civilistov v Buči

Na snímke ľudská ruka v masovom hrobe počas 39. dňa ruskej invázie na Ukrajinu v nedeľu 3. apríla 2022 v ukrajinskom meste Buča. Foto: TASR/AP

Naše spravodajské služby neustále identifikujú všetkých votrelcov a vrahov... A každý z nich v istom momente dostane to, čo si zaslúži, varoval ukrajinský minister obrany.

Kyjev 4. apríla (TASR) - Ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov v pondelok prirovnal postup ruskej armády v Buči neďaleko Kyjeva, kde došlo pravdepodobne k masakru civilistov, k nacistickým jednotkám SS počas druhej svetovej vojny a pohrozil odvetou. TASR informuje na základe správy denníka Die Welt, ktorý sa odvoláva na príspevok Reznikova na sociálnej sieti Facebook.

"Toto zlo jednoducho nemôže zostať nepotrestané," vyhlásil Reznikov. "Naše spravodajské služby neustále identifikujú všetkých votrelcov a vrahov... A každý z nich v istom momente dostane to, čo si zaslúži," uviedol na Facebooku.

Na snímke masový hrob počas 39. dňa ruskej invázie na Ukrajinu v nedeľu 3. apríla 2022 v ukrajinskom meste Buča.
Foto: TASR/AP


Reznikov naznačil tiež paralelu s občianskou vojnou v Juhoslávii. "Len v samotnej Buči je počet obetí už teraz vyšší než vo Vukovare," poznamenal. V tomto chorvátskom meste bolo v roku 1991 zabitých vyše 250 civilistov a vojnových zajatcov, ktorých usmrtili srbské sily a juhoslovanská armáda.

V ukrajinskom meste Buča sa doteraz našlo približne 340 mŕtvych tiel, zrejme obetí "masakry", ktorú majú na svedomí ruské jednotky. V pondelok to napísala agentúra DPA, ktorá sa odvolala na informácie denníka Ukrajinská pravda (UP) získané od miestnych pohrebných služieb.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj obvinil ruské jednotky z genocídy. Moskva tieto obvinenia odmieta.