Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Rezort diplomacie odporúča necestovať do žiadnej krajiny sveta

Na snímke zákazníčky počas raňajok v bare pred katedrálou 18. mája 2020 v Miláne. Taliansko v rámci uvoľňovania opatrení zavedených v dôsledku koronavírusovej pandémie povolilo v pondelok otvorenie reštaurácií, kaviarní, múzeí a väčšiny obchodov. Foto: TASR/AP

Informácie o hraničnom režime sú zverejnené a pravidelne aktualizované na webe rezortu.

Bratislava 21. mája (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR odporúča necestovať v súčasnej situácii spojenej s pandémiou nového koronavírusu do žiadnej krajiny sveta. TASR o tom vo štvrtok informoval tlačový odbor rezortu diplomacie.

MZVaEZ SR pritom poukázalo, že od štvrtka platí nariadenie pre osoby s trvalým alebo prechodným pobytom na území Slovenska pri návrate z Maďarska, Poľska, Česka, Rakúska, Slovinska, Chorvátska, Nemecka či Švajčiarska vyňaté z nariadenej karantény a povinnosti predloženia negatívneho testu RT-PCR na ochorenie COVID-19, pokiaľ ich pobyt mimo územia Slovenska pred návratom nepresiahol 24 hodín.

Rezort diplomacie preto odporúča zvážiť nevyhnutnosť cestovania do týchto krajín a priebežne sledovať obmedzenia v epidemiologickej, karanténnej, bezpečnostnej a dopravnej oblasti v týchto krajinách.

Informácie o hraničnom režime sú zverejnené a pravidelne aktualizované na webe rezortu.