Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Rezort diplomacie USA varuje Američanov pred cestami do Nemecka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nemecko zápasí s rastúcou vlnou koronavírusových infekcií a problémami v zdravotníctve, pričom nemocnice v niektorých regiónoch sú už na hranici kolapsu.

Washington 23. novembra (TASR) - Americké ministerstvo zahraničných vecí v noci na utorok vydalo varovanie pred cestovaním do Nemecka v dôsledku masívneho šírenia koronavírusu SARS-CoV-2 v tejto krajine. Informovala o tom agentúra DPA.

Odporúčanie, aby sa obyvatelia USA vyhýbali cestám do Nemecka, a ak už sú nutné, aby sa na ne vydávali po plnom zaočkovaní proti covidu, súvisí s najnovším hodnotením situácie v Nemecku, ktoré zosumarizovalo a zverejnilo americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).

CDC varovalo, že "vzhľadom na aktuálnu situáciu v Nemecku dokonca aj plne zaočkovaní cestujúci môžu byť ohrození tým, že sa môžu variantom covidu nakaziť a šíriť ho".

Nemecko zápasí s rastúcou vlnou koronavírusových infekcií a problémami v zdravotníctve, pričom nemocnice v niektorých regiónoch sú už na hranici kolapsu.

V Spojených štátoch pridelili najvyšší, štvrtý, stupeň varovania pred cestami okrem Nemecka aj Dánsku, ako i ďalším štátom Európy, ktorú sú pandémiou vážne postihnuté - vrátane Belgicka, Chorvátska, Maďarska, Rakúska a Holandska. Na druhej strane pre Francúzsko a Taliansko platí 3. stupeň na štvorstupňovej škále.

Pred pandémiou bol najvyšší stupeň varovaní súvisiacich s cestovaním väčšinou vyhradený pre krízové a konfliktné krajiny ako Afganistan či Irak, dodala DPA.