Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Koaličné rokovania v Nemecku budú zrejme pokračovať aj v pondelok

Na snímke Angela Merkelová. Foto: TASR/AP

Lídri Kresťanskodemokratickej únie (CDU) a Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD), Angela Merkelová i Martin Schulz, zopakovali i v nedeľu, že ešte rátajú s náročnými rokovaniami.

Berlín 4. februára (TASR) - Predstavitelia nemeckých strán únie CDU/CSU a sociálnych demokratov pravdepodobne neukončia koaličné rokovania v Berlíne tak, ako si naplánovali, teda v nedeľu.

Podľa informácií, ktoré zo straníckych kruhov získala tlačová agentúra DPA, by sa rozhovory mali v noci na pondelok prerušiť a pokračovať aj v prvý deň nového týždňa.

Zatiaľ zostáva nejasné, či sa už v priebehu nedele podarí vyriešiť všetky sporné otázky tak, aby sa v pondelok pracovalo už iba na definitívnej podobe koaličnej zmluvy alebo či po nedeli budú vyjednávači pokračovať aj v hľadaní kompromisov v niektorých tematických okruhoch.

Lídri Kresťanskodemokratickej únie (CDU) a Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD), Angela Merkelová i Martin Schulz, zopakovali i v nedeľu, že ešte rátajú s náročnými rokovaniami. Predseda Kresťanskosociálnej únie (CSU) Horst Seehofer sa tentoraz pre médiá nevyjadril.

Stranícke zdroje už v priebehu uplynulého týždňa pripomínali, že vyjednávači majú v prípade potreby k dispozícii po nedeli ešte dva rezervné dni.