Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Rumunsko zaznamenalo rekordný nárast počtu prípadov nákazy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počet úmrtí na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19 stúpol na 4285.

Bukurešť 16. septembra (TASR) - V Rumunsku pribudlo za posledných 24 hodín 1713 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, čo je najvyšší denný nárast v krajine od začiatku pandémie. S odvolaním sa na vládne údaje o tom informovala agentúra Reuters.

Počet osôb, ktoré mali pozitívne výsledky testov na koronavírus SARS-CoV-2, tak v Rumunsku od začiatku pandémie stúpol na 107.011. Počet úmrtí na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19 stúpol na 4285 a približne 50.000 ľudí sa uzdravilo.

Úrady v krajine nariadili v marci prísny lockdown a zatiaľ čo protivírusové opatrenia boli uvoľnené, zakrývanie nosa a úst je od 15. mája povinné vo verejnej doprave i uzavretých verejných priestoroch.

Približne tretina zo všetkých prípadov sa vyskytla v štyroch oblastiach - v hlavnom meste Bukurešť, v meste Brašov v Sedmohradsku a v župách Argeš a Prahova.

Vláda v pondelok po polročnej výluke znovu otvorila školy pre zhruba 2,8 milióna žiakov a nariadila im zakrývať si nos a ústa. V krajine sa majú 27. septembra uskutočniť voľby, v ktorých si občania zvolia približne 3000 starostov po celej krajine. Prebiehať budú podľa prísnych zdravotných a bezpečnostných pravidiel.