Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Rusi vypálili v stredu len na Kyjev 30 riadených striel,20 zneškodnili

Policajti si obhliadajú telá obetí, ktoré prišli o život po ruskom raketovom útoku v Kyjeve v stredu 23. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Šéf ukrajinskej polície Ihor Klymenko oznámil, že pri ruských útokoch na Ukrajinu v stredu zahynulo sedem ľudí a asi 36 osôb utrpelo zranenia, napísal britský denník The Guardian.

Kyjev 23. novembra (TASR) - Rusko podniklo v stredu masívnu vlnu raketových útokov na obytné budovy a energetickú infraštruktúru na celej Ukrajine. Len na hlavné mesto Kyjev vypálilo 30 riadených striel, z toho 20 zneškodnila ukrajinská protivzdušná obrana. Oznámil to hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl generál Valerij Zalužnyj, ktorého citovala tlačová agentúra Reuters.

Generál Zalužnyj na sociálnej sieti Telegram napísal, že ukrajinské sily zostrelili 51 zo 67 ruských riadených striel.

Šéf ukrajinskej polície Ihor Klymenko oznámil, že pri ruských útokoch na Ukrajinu v stredu zahynulo sedem ľudí a asi 36 osôb utrpelo zranenia, napísal britský denník The Guardian. Podľa gubernátora Kyjevskej oblasti Olexija Kulebu si tam útoky vyžiadali štyri obete. V samotnom Kyjeve boli zabití najmenej traja ľudia, informoval starosta mesta Vitalij Kličko.

Rusko podniká masívne raketové útoky na Ukrajinu od októbra. Najnovší ruský úder na energetickú infraštruktúru spôsobil po celej krajine nielen výpadky dodávok elektriny, ale aj vody. Dôsledky hlásili tiež v susednom Moldavsku.