Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Zahraničie

Ruská delegácia pricestovala na päťdňovú návštevu Severnej Kórey

Na archívnej snímke ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a vodca Severnej Kórey Kim Čong-un. Foto: TASR/AP

Počas tohto pobytu budú obe strany diskutovať o otázkach parlamentnej spolupráce a načrtnú plány budúcich kontaktov, uvádza sa vo vyhlásení ministerstva.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Pchjongjang 21. mája (TASR) - Ruská delegácia je od pondelka do piatku tohto týždňa na návšteve Pchjongjangu, informovali v utorok severokórejské štátne médiá. Ide o poslednú zo série čoraz intenzívnejších stretnutí medzi oboma krajinami, píše TASR podľa agentúry Jonhap.

Na čele delegácie je Grigorij Rapota, ktorý je členom výboru pre medzinárodné záležitosti Rady Ruskej federácie a predsedom parlamentnej skupiny priateľstva medzi Ruskom a Severnou Kóreou.

Ruské veľvyslanectvo v Severnej Kórei o príchode delegácie informovalo na sociálnej sieti Telegram a uviedlo, že v Pchjongjangu zostane do piatku.

Počas tohto pobytu budú obe strany diskutovať o otázkach parlamentnej spolupráce a načrtnú plány budúcich kontaktov, uvádza sa vo vyhlásení ministerstva.

Severná Kórea a Rusko rozširujú vzájomnú spoluprácu v mnohých oblastiach, pripomína Jonhap. Ruský prezident Vladimir Putin a severokórejský líder Kim Čong-un vlani v septembri rokovali počas summitu na ruskom Ďalekom Východe, pripomína Jonhap.

Spojené štáty a Južná Kórea vinia Severnú Kóreu, že dodáva zbrane Rusku, ktoré ich nasadzuje do vojny na Ukrajine. Moskva aj Pchjongjang tieto obvinenia popierajú.