Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Operná speváčka Anna Netrebková sa vyliečila z nového koronavírusu

Anna Netrebková, archívne foto. Foto: TASR/AP

Speváčka sa pri tejto príležitosti poďakovala lekárom a zamestnancom 52. moskovskej klinickej nemocnice za liečbu.

Moskva 24. septembra (TASR) - Svetoznámu ruskú opernú speváčku Annu Netrebkovú, ktorá sa nakazila koronavírusom SARS-CoV-2, v utorok prepustili z moskovskej kliniky, kde bola hospitalizovaná so zápalom pľúc. Svoje prepustenie z nemocnice operná diva oznámila v stredu prostredníctvom svojho účtu na Instagrame.

Napísala v ňom, že z nemocnice ju prepustili v utorok a že sa "zbavila infekcie zvanej COVID".

Speváčka sa pri tejto príležitosti poďakovala lekárom a zamestnancom 52. moskovskej klinickej nemocnice "za rýchlu a účinnú liečbu" svojho - údajne stredne ťažkého - zápalu pľúcu.

Informácia o tom, že Netrebková bola hospitalizovaná so zápalom pľúc spôsobeným koronavírusom nového typu, sa objavila 17. septembra, keď bola speváčka v nemocnici už päť dní.

Moskovské Veľké divadlo zrušilo na 10. septembra naplánované predstavenie opery Don Carlos, v ktorom Netrebková hrá jednu z hlavných úloh. Nehralo sa pre chorobu speváka Iľdara Abdrazakova, ktorému diagnostikovali koronavírus.

Na druhý deň vyšlo najavo, že Netrebková musela odložiť svoje predstavenie v petrohradskom Mariinskom divadle, ktoré sa konať 18. septembra.