Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Ruská polícia zlikvidovala dvojicu mužov, ktorí vraj chystali útok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na mieste prestrelky sa našli zbrane, strelivo, improvizované výbušné zariadenie pripravené na použitie a náboženská extrémistická literatúra.

Moskva 22. mája (TASR) - Ruské bezpečnostné zložky v stredu vo Vladimírskej oblasti zlikvidovali dvoch ozbrojených mužov, ktorí sa predtým zabarikádovali v rodinnom dome a kládli odpor polícii. Informovala o tom agentúra Interfax.

Podľa tohto zdroja boli muži sympatizantmi nemenovanej teroristickej organizácie a mali kontakty s jej emisármi v zahraničí, pričom podľa ich pokynov pripravovali teroristický čin na mieste zhromaždenia veľkého počtu ľudí.

Tlačová služba Národného protiteroristického výboru (NAK) dodala, že na mieste prestrelky sa našli zbrane, strelivo, improvizované výbušné zariadenie pripravené na použitie a náboženská extrémistická literatúra.

NAK spresnil, že počas zásahu v meste Koľčugino vo Vladimírskej oblasti v centrálnej časti európskeho Ruska nedošlo na strane zasahujúcich elitných jednotiek k zraneniam ani stratám na životoch. Ľudí z okolitých rodinných domov počas zásahu evakuovali.