Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Ruská protivzdušná obrana zneškodnila v Belgorodskej oblasti 3 rakety

Ukrajinskí vojaci odpaľujú rakety prostredníctvom raketometu Grad na ruské pozície na frontovej línii počas bojov pri meste Soledar v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v stredu 11. januára 2023. Foto: TASR - AP

Padajúce úlomky rakiet poškodili aj niekoľko elektrických vedení neďaleko mesta Novyj Oskol.

Moskva 6. marca (TASR) - Najmenej jedna osoba utrpela v pondelok zranenia, keď protivzdušná obrana v Belgorodskej oblasti na juhozápade Ruska zneškodnila tri rakety. Uviedol to miestny gubernátor Viačeslav Gladkov, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

Padajúce úlomky rakiet poškodili aj niekoľko elektrických vedení neďaleko mesta Novyj Oskol, napísal Gladkov v príspevku na platforme Telegram. Dodal, že plný rozsah škôd zatiaľ nie je známy.

"Vie sa o jednom zranenom, mužovi s ranami od šrapnelov na ruke," uviedol gubernátor. Nenaznačil však, kto rakety na Belgorodskú oblasť vypálil, pričom v minulosti z podobných útokov obvinil ukrajinské sily.

Belgorodská oblasť susedí s ukrajinskou Charkovskou oblasťou a od začiatku invázie Ruska na Ukrajinu sa už viackrát stala terčom ostreľovania.