Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Ruské jednotky počas noci ostreľovali juh aj východ Ukrajiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Terčom ostreľovania bol aj deväťposchodový bytový dom. Podľa Terechova sa tento útok zaobišiel bez obetí.

Kyjev 15. augusta (TASR) - Ruské jednotky pokračovali v noci na pondelok v ostreľovaní Doneckej, Charkovskej, Sumskej a Mykolajivskej oblasti.

Kým v meste Mikolajiv podľa jeho primátora Olexandra Senkevyča zásah dostalo aj jedno zo vzdelávacích zariadení a miestny hotel, v meste Charkov na východe Ukrajiny ruské jednotky v pondelok o 02.50 h miestneho času ostreľovali štvrť Slobidskyj a zasiahli pri tom továreň, napísal vo svojom on-line spravodajstve britský denník The Guardian.

Denník sa odvolal na status charkovského primátora Oleha Terechova, ktorý neskôr vo svojich postoch z predpoludnia informoval aj o ostreľovaní štvrte Saltivka a najmenej piatich zranených.

Terechov dodal, že zásah opäť dostala lokalita v blízkosti zastávky verejnej dopravy, ako sa to v minulosti stalo už viackrát.

Terčom ostreľovania bol aj deväťposchodový bytový dom. Podľa Terechova sa tento útok zaobišiel bez obetí. V dôsledku ostreľovania však vznikli škody na garážach.

Podľa prvého námestníka ukrajinského ministra vnútra Jevhena Jenina ruská armáda od 24. februára, keď sa začala jej invázia na ukrajinské územie, už viac ako 22.000-krát zaútočila na civilné ciele. Podľa Ukrajiny vojenské objekty boli vystavené približne 300 útokom.

Podľa talianskeho spravodajského webu Rai News, ktorý sa odvolal na web denníka Kyiv Independent, Jenin dodal, že terčom útoku ruskej armády na Ukrajine sa "môže stať čokoľvek", pričom spomenul útoky ruských síl na kritickú infraštruktúru, obchodné centrá, školy a objekty kultúrneho dedičstva.