Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Ruské médiá: Do Brianskej oblasti údajne prenikla skupina diverzantov

Ukrajinský vojak hliadkuje na ulici. Foto: TASR/AP

V dôsledku útoku podľa Bogomaza zahynul jeden obyvateľ obce. Desaťročné dieťa bolo zranené.

Moskva 2. marca (TASR) - Ruské jednotky v Brianskej oblasti, ktorá hraničí s Ukrajinou, údajne zasahujú proti ukrajinskej diverznej skupine, ktorá pred tým vzala ako rukojemníkov ľudí v miestnom obchode.

S odvolaním sa na ruské tlačové agentúry o tom vo štvrtok informovala agentúra Reuters. Reuters dodal, že nateraz nedokázal overiť tieto tvrdenia z nezávislých zdrojov, informuje TASR.

Medzičasom gubernátor Brianskej oblasti Alexandr Bogomaz vo svojom statuse v aplikácii Telegram napísal, že "ukrajinskí sabotéri" vstúpili na územie okresu Klimovskij a vystrelili na auto v obci Ľubečane, vzdialenej necelý kilometer od ruských hraníc s Ukrajinou.

V dôsledku útoku podľa Bogomaza zahynul jeden obyvateľ obce. Desaťročné dieťa bolo zranené.

Bogomaz následne uviedol, že ukrajinské ozbrojené sily zaútočili v Brianskej oblasti aj bezpilotným lietadlom a delostreleckými granátmi ostreľovali ďalšie oblasti v blízkosti rusko-ukrajinskej hranice.

Ruská štátna tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z ruských bezpečnostných služieb uviedla, že proti skupine ukrajinských diverzantov vyslali príslušníkov ruskej Národnej gardy.