Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Ruské námorné sily nacvičovali streľbu na ciele v Čiernom mori

Ruské námorníctvo počas vojenských manévrov, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajina minulý týždeň spresnila, že na manévroch s označením Rapid Trident, ktoré sa začali 20. septembra a potrvajú do 1. októbra, sa zúčastní približne 6000 vojakov z 15 štátov.

Moskva 23. septembra (TASR) - Ruské vojenské námorníctvo uskutočnilo cvičnú streľbu na ciele v Čiernom mori pri pobreží Krymského polostrova s využitím pobrežného systému obrany. Informuje o tom agentúra Reuters.

Ruské ministerstvo obrany vo štvrtok uviedlo, že posádky mobilných pobrežných protilodných systémov Bastion Čiernomorskej flotily počas cvičenia zničili cvičné morské ciele v oblasti Čierneho mora.

V západnej časti Ukrajiny v súčasnosti prebieha cvičenie, na ktorom sa zúčastňujú vojaci Ukrajiny, Spojených štátov i niektorých ďalších krajín, pripomína Reuters.

Ukrajina minulý týždeň spresnila, že na manévroch s označením Rapid Trident, ktoré sa začali 20. septembra a potrvajú do 1. októbra, sa zúčastní približne 6000 vojakov z 15 štátov. Hlavným cieľom manévrov je nácvik spoločných akcií.

Rusko predtým uskutočnilo spoločné cvičenie s Bieloruskom.

Vzťahy Moskvy a Kyjeva sa zhoršili v roku 2014 po tom, ako Moskva anektovala Krym a podporila separatistické republiky v Donbase, pripomína Reuters. Viac než sedem rokov trvajúca vojna na východe Ukrajiny si odvtedy vyžiadala už vyše 13.000 obetí.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu povedal, že systém Bastion dokáže zasiahnuť morské ciele na vzdialenosť 350 kilometrov a ciele na pevnine až do vzdialenosti 450 kilometrov.