Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Ruské ostreľovanie Slovianska neprežili dvaja ľudia, hlásia zranených

Na snímke poškodená budova po ruskom útoku v ukrajinskom meste Sloviansk 27. marca 2023. Foto: TASR/AP

Ruské jednotky podľa Kyrylenka zaútočili na mesto Sloviansk dvoma raketami systému S-300. K ostreľovaniu došlo o 9.30 h SELČ, cituje AFP.

Kyjev 27. marca (TASR) - Ruské raketové ostreľovanie východoukrajinského mesta Sloviansk si vyžiadalo najmenej dve obete a takmer tri desiatky zranených, uviedol v pondelok gubernátor Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Kyrylenko na sociálnej sieti Facebook spresnil, že v dôsledku ruského ostreľovania boli v meste zničené administratívne aj kancelárske budovy, päť výškových budov a sedem súkromných domov. Zároveň potvrdil, že o život prišli dve osoby a 29 ďalších utrpelo zranenia.

Ruské jednotky podľa Kyrylenka zaútočili na mesto Sloviansk dvoma raketami systému S-300. K ostreľovaniu došlo o 9.30 h SELČ, cituje AFP.

Terčom útoku v Doneckej oblasti sa stalo aj mesto Družkivka. "Dve rakety S-300 zasiahli sirotinec v Družkivke a takmer úplne ho zničili," spresnil Kyrylenko s tým, že obete na životoch odtiaľ doposiaľ hlásené neboli.

"Nepriateľ musí vedieť: Ukrajina neodpustí mučenie našich ľudí, neodpustí tieto úmrtia a rany," napísal v súvislosti s útokmi na sociálnych sieťach ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Ruské jednotky vykonali za posledných 24 hodín dva útoky riadenými strelami, 23 náletov a 38 útokov zo salvových raketometov. Útočili na ukrajinské jednotky aj na infraštruktúru v obývaných oblastiach, oznámil v pondelok ráno generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl. Ukrajinskí vojaci podľa neho tiež údajne za posledných 24 hodín odrazili viac než 60 ruských útokov.