Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Ruské rakety zasiahli televíznu vežu v meste Vinnycia

Na snímke televízna veža po leteckom útoku počas ruskej invázie na Ukrajine, foto z archívu. Foto: TASR/AP

V dôsledku útoku došlo k výpadku televízneho vysielania v tomto meste s približne 370.000 obyvateľmi.

Kyjev 16. marca (TASR) - Televíznu vežu v meste Vinnycia v strednej časti Ukrajiny zasiahla v stredu raketová paľba ruských inváznych vojsk. Informovala o tom televízia CNN s odvolaním sa vyhlásenie ukrajinského telekomunikačného úradu.

Ruská raketová paľba podľa neho zasiahla televíznu vežu vo Vinnycii, ktoré je administratívnym centrom Vinnyckej oblasti. V dôsledku útoku došlo k výpadku televízneho vysielania v tomto meste s približne 370.000 obyvateľmi. Zatiaľ nie sú informácie o tom, že by si útok vyžiadal aj nejaké obete alebo zranenia.

Členovia spravodajského tímu CNN v oblasti hlásili prelety lietadiel a dve explózie, ku ktorým došlo skoro ráno okolo 04.00 h miestneho času.

Pri útoku zo 6. marca ruské rakety úplne zničili letisko vo Vinnycii, ktorá leží zhruba 200 kilometrov juhozápadne od Kyjeva. Zahynulo pri tom deväť ľudí.

Ruské invázne sily už v predchádzajúcich týždňoch podnikli útoky na komunikačné veže v Kyjeve, Charkove, Vynarivke a Rivnom.

Pondelkový útok na televíznu vežu pri meste Rivne na severozápade Ukrajiny si podľa najnovšej bilancie vyžiadal najmenej 21 mŕtvych.