Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Ruské tanky zničené na Ukrajine vystavia vo Varšave

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Výstava bude otvorená koncom tohto mesiaca na varšavskom Hradnom námestí a potom, dúfam, poputuje aj do ďalších miest, uviedol vedúci kancelárie poľského premiéra Michal Dworczyk.

Varšava 20. júna (TASR) - Ruské tanky zničené na Ukrajine budú súčasťou výstavy s názvom "Neporaziteľná armáda", ktorú koncom júna otvoria v poľskej Varšave a neskôr sa presunie aj do ďalších európskych metropol. Oznámil to v pondelok vedúci kancelárie poľského premiéra Michal Dworczyk. Informovala o tom agentúra PAP.

"Výstava bude otvorená koncom tohto mesiaca na varšavskom Hradnom námestí a potom, dúfam, poputuje aj do ďalších miest," uviedol Dworczyk na tlačovej konferencii na hraničnom priechode Korczowa na juhovýchode Poľska.

Ďalej priblížil, že výstavu pripravili na základe dohody medzi úradom predsedu vlády a ukrajinským ministerstvom obrany.

"Na jednej strane ukážeme zverstvá páchané ruskou armádou na Ukrajine a na druhej strane hrdinské úsilie ukrajinských ozbrojených síl a dôsledky týchto bojov, teda poškodenú vojenskú techniku," dodal Dworczyk.

V nedeľu ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov oznámil, že zmienená výstava poputuje aj do hlavných miest Španielska a Portugalska – Madridu a Lisabonu.