Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Ruské úrady tvrdia, že v Moskovskej oblasti padol dron

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spadnutý dron sa našiel v utorok ráno v tesnej blízkosti kompresnej stanice plynárenskej spoločnosti Gazprom pri obci Gubastovo v okrese Kolomenskij.

Moskva 28. februára (TASR) - Gubernátor Moskovskej oblasti Andrej Vorobiov v utorok potvrdil pád dronu pri obci Gubastovo. Podľa Vorobiova cieľom bezpilotného lietadla mohol byť objekt civilnej infraštruktúry, informovala agentúra AFP.

Spadnutý dron sa našiel v utorok ráno v tesnej blízkosti kompresnej stanice plynárenskej spoločnosti Gazprom pri obci Gubastovo v okrese Kolomenskij.

Ruské spravodajské weby uviedli, že objekt civilnej infraštruktúry nebol poškodený. Na mieste nie sú ani žiadne obete či materiálne škody.

Prípad začala vyšetrovať ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) a ďalšie príslušné orgány, uviedol vo vyhlásení Vorobiov.

Ruské ministerstvo obrany predtým informovalo, že jednotky ruskej armády zostrelili dva ukrajinské drony, ktoré zrejme mali zaútočiť na civilnú infraštruktúru na juhu Ruska.

Ide o ďalší zo série incidentov s použitím dronov na území Ruska, z ktorých Moskva obvinila Kyjev.

"Kyjevský režim sa pokúsil použiť bezpilotné lietadlá na útok na civilnú infraštruktúru v Krasnodarskom kraji a Adygejskej republike. Bezpilotné lietadlá boli zneškodnené jednotkami elektronického boja," uviedlo ruské ministerstvo obrany vo svojom vyhlásení. Zariadenia civilnej infraštruktúry neboli poškodené.