Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Zahraničie

Ruské úrady: Ukrajinská armáda ostreľovala obec v Brianskej oblasti

Na archívnej snímke sa na Ukrajine dvíha oheň a dym. Foto: TASR/AP

Západoruská Brianska oblasť čelila od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu viacerým útokom, podľa miestnych úradov za nimi stoja proukrajinské sabotážne skupiny.

Moskva 2. mája (TASR) - V utorok čelila ostreľovaniu ruská obec Kurkoviči v blízkosti hranice s Ukrajinou. Uviedol to gubernátor Brianskej oblasti Alexandr Bogomaz a z útoku obvinil ukrajinskú armádu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

"Ukrajinské ozbrojené sily ráno ostreľovali obec Kurkoviči v okrese Starodubskij," napísal Bogomaz na platforme Telegram. Dodal, že pri útoku vypukol požiar v jednom z domov. Zranenia neboli hlásené.

Agentúra Reuters uviedla, že túto správu nedokáže nezávisle overiť, pričom Ukrajina sa k útokom na ruské územie nezvykne verejne prihlasovať.

Západoruská Brianska oblasť čelila od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu viacerým útokom, podľa miestnych úradov za nimi stoja proukrajinské sabotážne skupiny. V pondelok sa tam vykoľajil nákladný vlak, čo podľa tamojších úradov spôsobila explózia nastraženého výbušného zariadenia na trati.