Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Zahraničie

Ruského generála zadržali pre podozrenie z trestnej činnosti

Putá, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Ruské provládne vojenské blogy uviedli, že Kuznecov sa pre vyšetrovanie nedostavil do práce.

Moskva 14. mája (TASR) – Generálporučík Jurij Kuznecov bol zadržaný pre podozrenie z trestnej činnosti, uviedla v utorok ruská štátna tlačová agentúra TASS s odvolaním na nemenovaný zdroj v bezpečnostných službách. TASR informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Prípad vyšetruje hlavný armádny vyšetrovací úrad Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie. Vyšetrovateľ už oslovil súd s výberom preventívnych opatrení pre generála vo forme zotrvania vo väzbe," informovala agentúra TASS s odvolaním na anonymný zdroj.

Ruské provládne vojenské blogy uviedli, že Kuznecov sa pre vyšetrovanie nedostavil do práce. Obľúbený blog Rybar sa domnieva, že vyšetrovanie môže súvisieť s generálovým predchádzajúcicm postom na generálnom štábe, kde pracoval so štátnymi tajomstvami.

Nejde však o jediné vyšetrovanie pre korupciu za uplynulé týždne. Bývalý zástupca ministra obrany Timur Ivanov je od apríla vo väzbe pre podozrenia z prijímania veľkého úplatku v spojitosti s armádnymi stavebnými projektmi.

Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľu na poste ministra obrany nahradil Sergeja Šojgua civilným ekonómom Andrejom Belousovom a exminister sa stane tajomníkom Rady bezpečnosti Ruskej federácie.