Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ruskí hasiči bojujú s mohutným požiarom neďaleko Moskvy

Ilustračné foto Foto: TASR

Požiar v nákupnom centre Mega Chimki, vzdialenom približne sedem kilometrov od moskovského letiska Šeremetievo, zachvátil približne 7000 metrov štvorcových.

Moskva 9. decembra (TASR) - Mohutný požiar, ktorý vypukol v noci na piatok vo veľkom nákupnom a zábavnom centre v meste Chimki ležiacom severozápadne od Moskvy, si vyžiadal jednu obeť. Podľa agentúry AFP o tom informovalo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

Požiar v nákupnom centre Mega Chimki, vzdialenom približne sedem kilometrov od moskovského letiska Šeremetievo, zachvátil približne 7000 metrov štvorcových. Bojovalo s ním 70 hasičov a 20 hasičských vozidiel.

Úplnú likvidáciu požiaru, ktorý sa zatiaľ podarilo len lokalizovať, komplikuje špecifická konštrukcia budovy a prepadnutá strecha. "V dôsledku zrútenia strechy sa požiar okamžite rozšíril na veľkú plochu," vysvetlila záchranná služba Moskovskej oblasti v statuse na platforme Telegram.

Ruské médiá s odvolaním sa na zdroje zo záchranných služieb informovali, že príčinou požiaru mohlo byť podpaľačstvo. Štátne tlačové agentúry však neskôr citovali iné zdroje, podľa ktorých pravdepodobnejšou príčinou vypuknutia požiaru je porušenie bezpečnostných predpisov.