Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Ruskí predstavitelia potvrdili pád dronu na druhú rafinériu na juhu

Ilustarčné foto. Foto: TASR/AP

Experti vykonali kontrolovaný výbuch havarovaného dronu, dodalo veliteľstvo.

Moskva 31. mája (TASR) - Dron sa v stredu zrútil už na druhú ropnú rafinériu v Krasnodarskom kraji v južnom Rusku, informovali miestni predstavitelia. TASR prevzala správu z portálu britskej televízie Sky News.

Dron dopadol na ropnú rafinériu v meste Iľskyj v stredu v skorých ranných hodinách, ale žiadna infraštruktúra nebola poškodená, uviedlo operačné veliteľstvo Krasnodarského kraja.

Experti vykonali kontrolovaný výbuch havarovaného dronu, dodalo veliteľstvo.

Ruskí predstavitelia predtým informovali, že dron zasiahol v stredu nadránom rafinériu v meste Afipskyj, vzdialenú iba 24 kilometrov, a spôsobil požiar. Ten medzičasom uhasili.

Rafinérie sa nachádzajú približne 80 kilometrov východne od čiernomorského prístavu Novorossijsk, jednej z najdôležitejších lokalít pre vývoz ropy.

Zatiaľ nie sú informácie, kto vypustil dron na rafinériu Iľskyj. Moskva však viní z čoraz častejších útokov na svojom území Kyjev, ktorý sa pripravuje na dlho očakávanú protiofenzívu s cieľom opätovne dobyť územia okupované Ruskom. Ukrajina takmer nikdy verejne nepotvrdzuje zodpovednosť za útoky vo vnútri Ruska.