Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Rusko: Ak Západ pošle Ukrajine tanky, zaplatí za to ukrajinský ľud

Na archívnej snímke z 23. decembra 2021 hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Foto: TASR/AP

Rozdielne postoje týkajúce sa dodania tankov Leopard na Ukrajinu pritom podľa Kremľa poukazujú na rastúcu "nervozitu" v NATO.

Moskva 23. januára (TASR) - Rusko v pondelok opäť varovalo, že ak Západ pošle Ukrajine tanky, zaplatí za to ukrajinský ľud. TASR správy prevzala od denníka The Guardian.

Nemecko zatiaľ stále odoláva diplomatickému tlaku v súvislosti s rozhodnutím, či povolí iným krajinám Ukrajine poslať tanky Leopard 2 nemeckej výroby. Pre zdržanlivý postoj Nemecka sú Kyjev a ostatní spojenci stále viac frustrovaní.

Rozdielne postoje týkajúce sa dodania tankov Leopard na Ukrajinu pritom podľa Kremľa poukazujú na rastúcu "nervozitu" v NATO.

"Všetky krajiny, ktoré priamo alebo nepriamo pumpujú na Ukrajinu zbrane a zvyšujú jej technologickú úroveň, samozrejme nesú zodpovednosť (za pokračovanie konfliktu)," povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Dodal, že za takúto "pseudo-pomoc zaplatia cenu Ukrajinci".

Peskov zároveň odsúdil pripravované americké sankcie voči ruskej súkromnej armáde známej ako Vagnerova skupina. "Nemyslí si, že z praktického hľadiska to má nejaký význam pre našu krajinu a už vôbec nie pre Vagnerovu skupinu," povedal Peskov.