Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Po výbuchoch pri Čapajevsku 12 hospitalizovaných

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Najpravdepodobnejšou príčinou požiaru bolo nedodržanie bezpečnostných predpisov. Mimoriadna udalosť si vynútila evakuáciu až 6500 ľudí.

Moskva 20. júna (TASR) - Na 12 sa zvýšil počet hospitalizovaných po utorkových výbuchoch v cvičnom armádnom priestore v okolí ruského mesta Čapajevsk v Samarskej oblasti. Informovalo o tom dnes ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

"Výsledkom explózií je 43 zranených, z toho 12 ľudí je hospitalizovaných. Jeden človek zahynul," citovala predstaviteľa ministerstva agentúra ITAR-TASS.

Podľa regionálneho predstaviteľa Andreja Nefiodova sa škody vyšplhali zhruba na 100 miliónov rubľov. Oblastná vláda plánuje každého zo zranených odškodniť sumou 10.000 rubľov a vymeniť rozbité okná v dedine Nagornyj, ktorá leží neďaleko armádneho priestoru.

Vyše 6500 obyvateľov dediny museli evakuovať z okolia muničného depa, ktoré ohrozovali plamene. Údajne sa v ňom nachádzalo až 18 miliónov kusov delostreleckej munície.

Príčiny piatich explózií sú stále predmetom vyšetrovania. Bezprostredne nebolo jasné, či došlo k nehode pri likvidácii munície, alebo či výbuchy a požiar spôsobilo skladovanie v rozpore s predpismi.