Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Rusko evakuuje pre alarmujúcu situáciu stovky detí z pohraničných obcí

Na snímke ukrajinskej polície sú úlomky ruskej rakety, ktorú zostrelil ukrajinský systém protivzdušnej obrany počas nočného raketového útoku v Kyjevskej oblasti na Ukrajine vo štvrtok 18. mája 2023. Foto: TASR/AP

Kremeľ označil situáciu v oblasti hraničiacej s Ukrajinou za "alarmujúcu".

Moskva 1. júna (TASR) - Rusko v stredu oznámilo evakuáciu stoviek detí z pohraničných obcí v Belgorodskej oblasti, keďže v tomto južnom regióne sa zosilňuje ostreľovanie. Informoval o tom portál britskej televízie Sky News.

Kremeľ označil situáciu v oblasti hraničiacej s Ukrajinou za "alarmujúcu".

Rusko po vyše roku vojny proti Ukrajine čelí útokom na svojom území. Minulý týždeň na jeho územie prenikli údajní protikremeľskí partizáni do Belgorodskej oblasti a tento týždeň drony útočili na Moskvu.

"Dnes začíname s evakuáciou detí z okresov, kde sa nachádza Šebekino a Grajvoron," oznámil v stredu gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov na sociálnej sieti Telegram. Uviedol pritom najpostihnutejšie pohraničné územia.

Dodal, že prvých 300 detí odvezú do Voroneže, mesta približne o 250 kilometrov ďalej a hlbšie v Rusku. Gubernátor uviedol, že situácia sa "zhoršuje" v obci Šebekino, kde podľa neho počas stredy hlásili ďalšie ostreľovanie ťažkými zbraňami, ale bez obetí na životoch.