Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Rusko eviduje rekordný počet denných úmrtí súvisiacich s koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Moskva 9. októbra (TASR) - Rusko dosiahlo nový rekord v dennom počte úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19, keď ich v sobotu zaregistrovalo 968. Ide o najväčší počet úmrtí od začiatku pandémie. Informuje o tom agentúra AP.

Príslušné úrady zaznamenali v Rusku trvalý rast v prípadoch úmrtia v dôsledku koronavírusu. Ide o nárast o 100 úmrtí denne v porovnaní s koncom minulého mesiaca.

Národná pracovná skupina pre koronavírus tiež informovala, že v krajine zaznamenali viac než 29.000 denných prípadov nákazy.

Podľa úradov je dôvodom pre prudký rast v nových prípadoch infekcie i úmrtiach nízka miera zaočkovanosti proti koronavírusu v Rusku, píše AP.

Podľa údajov ruskej vlády prijalo 47,8 milióna Rusov, alebo 33 percent obyvateľstva krajiny, najmenej jednu dávku očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19.

Napriek tomu, že v Rusku je očkovanie domácou vakcínou Sputnik V prístupné už od vlaňajšieho decembra, sa ruským úradom nedarí vo väčšej miere presvedčiť obyvateľov, ktorí sú voči očkovaniu skeptickí, aby sa dali zaočkovať.